SAHABAT-SAHABAT BARU YG DIKASIHI ALLAH SWT

MUNAJAT KU


"Ya ALLAH, aku manusia lemah, namun ENGKAU tentukan kesusahan dan kepayahan buat aku sedangkan aku lemah dalam menanggungnya. Tidak mengapalah Ya ALLAH, aku berharap dengan keadaanku ini ENGKAU akan belas kasihan padaku dan membantu aku mengatasinya".....

“Ya Allah..semoga diriku ini menjadi anak yang solehah pada kedua ibu bapaku dan isteri solehah pada suamiku.. dan menjadi ibu yang mithali pada anak-anakku.. serta jadikan lah aku saudara, sahabat dan pekerja yang menyenangkan hati "….. amin, amin, ya rabbal alaminn..

"YA ALLAH... Aku serahkan anak-anakku
AHMAD AQIL
, AINNUR AQILAH & AHMAD AQIF
di bawah perlindungan kalimat ALLAH SWT yang sempurna dari gangguan syaitan, mara bahaya dan dari pandangan yang penuh kedengkian. Ya Allah berkatilah anak-anakku, janganlah Engkau celakakan mereka, kurniakanlah aku ketaatan mereka, jadikanlah mereka buah hati Nabi Muhammad SAW dan kedua orang tua mereka. Ya Allah akhirilah semua urusan mereka dengan keberhasilan yang baik dan selamatkanlah mereka dari kehinaan dunia dan akhirat"
"Amin Ya Rabbal alamin"...

ITU AKU - IBUANI

“Jangan tertipu dengan tudung labuhku kerana itu bukan pengukur iman seseorang. Jangan tertipu dengan tudung labuhku, aku hanyalah seorang MUSLIMAH YANG MASIH LAGI DALAM PROSES MENCARI KEMILAU CAHAYA ISLAM SEBENAR, BERUSAHA MENJADI MUSLIMAH SOLEHAH, tapi BUKAN bermaksud aku adalah MANUSIA SEMPURNA. Tapi dengan tudung labuhku, aku berusaha mencari REDHA ALLAH SWT…”

Tuesday, March 27, 2012

4 MALAIKAT YG DIUTUSKAN ALLAH SWT KETIKA KITA SAKIT



Assalammu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh... 
 

 Syukur Alhamdullilah... Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat....

Apabila seorang hamba Allah jatuh sakit, Allah akan utuskan 4 orang malaikat :

1.Malaikat Pertama akan mengambil SELERA MAKANNYA

2.Malaikat Kedua akan mengambil REZEKINYA

3.Malaikat Ketiga akan mengambil KECANTIKAN WAJAH ( pucat )

4.Malaikat Keempat akan mengambil DOSANYA

... dan apabila telah sampai waktu yang telah Allah tetapkan untuk hambaNya kembali sihat, Allah akan menyuruh Malaikat Pertama, Malaikat Kedua dan Malaikat Ketiga supaya memberi balik apa yang telah diambil oleh mereka. Akan tetapi Allah tidak menyuruh Malaikat Keempat memberi balik dosa hambaNya tersebut. 
Subhanallah, betapa Mulia dan Baik nya Allah terhadap kita. Janganlah bersangka buruk terhadap Allah ketika sakit, bersyukurlah dan ucaplah Alhamdulillah selalu ke atas nikmatNya. Sesungguhnya setiap kesakitan itu adalah penghapus segala dosa... 
 
Ibuani: elakkan merungut ketika sakit ya... sakit itukan kifarah dosa-dosa kita yg lalu... tp bukan semua ye... jgn suka sgt.. dosa-dosa besar wajib TAUBAT NASUHA... :)

12 comments:

Assalammualaikum... Terima Kasih Diatas Komen Ikhlas Anda... Semoga Kehidupan Anda Dan Keluarga Sentiasa Dirahmati ALLAH SWT... Aminnnn...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“Ya ALLAH, Jadikanlah Anak-Anakku Insan yg Soleh & Solehah yg Dpt Membela DiriKu & Suamiku serta Jadikan lah Aku Wanita Yg Dipimpin Dikalangan Org2 yg BERTAQWA”... Aminnn..

KEHIDUPAN BAHAGIA AYAH & IBU

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

SELAMAT HARI LAHIR ANAK-ANAKKU, IBU SAYANG KAMU SEMUA

Lilypie Kids birthday PicLilypie Kids birthday Ticker